Tjänster

Välkommen att kontakta oss med förfrågan om våra tjänster, t.ex träning eller ridhusbokning. Läs mer nedan.

Kontakta oss för tidsbokning

Träning

Jag erbjuder träning av ryttare enligt VBR (vertikal balanserad ridning). Fokus på ryttarens sits, tyngdpunkt och bålstabilitet. Privatlektion 450kr. Två eller flera ekipage samtidigt, 350kr per person. Sms eller mail för tidsbokning.

Min filosofi

Min filosofi är att all träning av hästar utgår från ryttaren. Hästen avspeglar sin ryttare och det är alltid ryttarens ansvar att få hästen att lyckas. Hästen vill göra rätt och det är inte den som ska beskyllas när något bli fel, den vill bara säga dig något om vilka signaler du ger den. Ofta ger vi hästen en mängd olika signaler som den ska försöka tolka efter bästa förmåga. En skicklig ryttare är så pass analyserande att den kan koordinera sin position och tyngdpunkt genom kroppskontroll för att kunna arbeta med hästen, inte emot. En känslig, inkännande ryttare resulterar i en känslig häst som reagerar på ryttarens minsta förändring. Mitt mål är att man ska kunna ‘åka häst‘, dvs hästen gör sitt jobb och ryttaren fokuserar på sin tyngdpunkt och position för att hjälpa hästen att kunna utföra rörelserna på enklast möjliga vis.
Viktigt är också att man rider till bettet, inte tvärtom. Handen ska vara mjuk och följsam mot hästens mun, och vara en förlängning av tygeln. Jag eftersträvar alltid att få ett jämnt sug i bettet, lika mycket på båda sidor.

Tillridning

I mån av plats tar vi emot hästar för tillridning, tävling och visning. Kontakta oss för priser och upplägg.

Uthyrning av ridhus

Behöver du öva på att rida med riktiga dressyrstaket? Behöver du miljöträna din häst? Behöver du stora speglar? Att rida i vårt ridhus kostar 100 kr/gång som betalas via swish. Kontakta Mika för bokning.

Kontakta oss

mika@nibor.se

Adress

Nibor Dressage PRE
Gränskullavägen 7
218 75 Tygelsjö
HästarnaNyheterAnläggningenTeametTjänsterKontaktCookies
© 2021 Alla rättigheter förbehållna.