Anläggningen

Gränskullavägen Tygelsjö

Grundad 2017

5ha hagar

Ridhus, stall med 8 boxar och lösdrift

Ridbana med värmeslingor, fibersand & automatisk bevattning

2008 köpte vi gården på Gränskullavägen i Tygelsjö, den bestod då endast av ett gammalt bostadshus och 5ha åkermark. Vi byggde ett litet utestall med fyra boxar och hästarna hade stora, gröna hagar att röra sig på. Eftersom vi stått inackorderade på diverse ställen genom åren visste vi hur viktigt det var att ha en bra utebana. Tillsammans med HJ-gräv anlades en av Sveriges mest väldrenerade ridbanor med värmeslingor, fibersand och automatisk bevattning. Den är än idag, tio år senare, i toppskick och har sällan en endaste vattenpöl.
2017 blev drömmen om ett ridhus sann. Ett stort, isolerat ridhus som är svalt på sommaren och håller runt 10 grader på vintern. För att få fram bästa möjliga underlag gjordes mängder av experiment, där vi fyllde behållare med olika typer av sand och tillsatte vatten för att se hur underlagets svikt, konsistens och rörligthet blev. När vi hittat en kombination av sander som vi var nöjda med, bestämde vi oss för ett high- tide system där underlaget vattnas underifrån.
Givetvis var vår egen uppfinnarjocke Robin tvungen till att göra en del förbättringar av systemet vilket resulterade i att vi idag har en underlag med perfekt doserad vattenmängd jämt fördelat över ridbanans yta. Själva systemet är nu i stort sett underhållsfritt. I samband med ridhusbygget byggdes stallet ut till åtta boxar. Det blev ett luftigt stall med alla förnödenheter. Även solpaneler placerades på stallets tak, vilka idag försörjer både stall och ridhus med elektricitet.
Det senaste projektet har varit att vi byggt en lösdrift för de hästar som är i behov av det. Vi har även fått arrendera mer mark som vi använder till fler hagar åt hästarna samt att vi nu har egenproducerat hö.

Kontakta oss

mika@nibor.se

Adress

Nibor Dressage PRE
Gränskullavägen 7
218 75 Tygelsjö
HästarnaNyheterAnläggningenTeametTjänsterKontaktCookies
© 2021 Alla rättigheter förbehållna.