Damocha 2019

2019-08-18

Lördag

I år var det två hästar som fick följa med till danska morfologiska championatet, NR Jaranero 5 år och NR Vaquero 4 år. Det var debut för oss alla tre och vi såg med spänning framemot denna nya erfarenhet.

Väl på plats var Valle (NR Vaquero) först ut, så vi fick ingen möjlighet att kika på hur de andra gjorde. Vi freestylade en hel del, båda hästarna skötte sig fint och visaren, dvs jag, klarade att hålla sig på benen och inte trassla in sig i linan. Båda hästarna fick höga poäng på gångarterna, NR Vaquero 15,54 och NR Jaranero 16.65 och båda gick vidare till gångartsklassen.

Söndag

På söndagen var det dags för ridprov. Även här var Valle först ut och han skötte sig utmärkt trots att han har en stor, gänglig kropp att hålla reda på. Junior (NR Jaranero var pigg och spänd men skötte sig fint inne på banan. Resultatet blev ridprovschampion för NR Jaranero på 17,408 och reserv ridprovschampion för NR Vaquero på 16,335.

Det blev många priser denna helg. NR Jaranero blev bästa gångartshäst och båda hästarna fick pris för bästa 4-års- respektive 5-årshingst. Jag själv fick pris för bästa handler - tänk så mycket man lär sig på Youtube…

En mycket lyckad helg helt enkelt med två fantastiska hästar.

Kontakta oss

mika@nibor.se

Adress

Nibor Dressage PRE
Gränskullavägen 7
218 75 Tygelsjö
HästarnaNyheterAnläggningenTeametTjänsterKontaktCookies
© 2021 Alla rättigheter förbehållna.